Easy Up Vouwtentseries


Capaciteit Easy Up tenten 

Zeildoek, tentdoek, is er een verschil?

Zeildoek, tentdoek: zeilen, doeken, het klinkt misschien wat verwarrend allemaal. Uiteindelijk komt het erop neer dat binnen de wereld van de vouwtenten geen wezenlijk verschil tussen de verschillende termen bestaat. Zeildoek is eigenlijk een maritieme term en tentdoek een term afkomstig uit de tentwereld van kampeerders en andere tentbewoners. Tentdoeken zijn dan katoenen of kunststofdoeken die veelal lichter zijn dan de doeken die wij voor onze vouwtenten gebruiken.

Echter, de tentdoeken die wij gebruiken komen overeen met wat binnen andere kringen zeildoeken genoemd worden: kunststofdoeken die speciaal behandeld en gecoat zijn, wat ze waterdicht maakt. Uiteindelijk gebruiken we dus zeildoeken voor onze tenten, waarmee zeildoeken tot tentdoeken worden, ofwel: het maakt niet uit hoe je ze noemt, verschil is er in dit geval eigenlijk niet.

 

Zeildoek vergelijking

Kies je meest geschikte zeildoek


Het type doek is een invloedrijke factor wat de tentkeuze betreft. Alle doeken zijn compleet waterbestendig en lucht- en waterdicht. Het polyester doek komt het voordeligste uit, gevolgd door het Aziatische PVC Basic doek en daarna het Europese PVC doek. Uiteindelijk zullen het kleurengamma, de kosten, stevigheid en duurzaamheid de doorslag geven in het keuzeproces.

 

Type zeildoek

Polyester

300 gr/m² Brandvertragend USA


Het Technitex® polyester doek is een nylon-polyester zeildoek (300 gram nylon per m2) met een UV-beschermende, waterbestendige en flexibele eenzijdige PVC-coating die 100% lucht- en waterdicht is en M2-brandvertragend werkt.

Dit doek heeft de volgende eigenschappen:

 • Vochtafstotend
 • Anti-rot


Beschikbare kleuren Polyester

Type zeildoek

Polyester Racing

300 gr/m²


Dit polyester zeildoek gebruiken we uitsluitend voor de Racing vouwtentserie. Het zeildoek (300 gram polyester per m2 450D) is eenzijdig gecoat met flexibel waterbestendig PVC, waardoor het zeildoek lucht- en waterdicht is en vochtafstotend werkt.

Dit doek heeft de volgende eigenschappen:

 • Vochtafstotend


Beschikbare kleuren Polyester Racing

Type zeildoek

PVC Europees

380 gr/m² Brandvertragend M2


Dit is een absolute topmodel doek. Dit ultra sterke zeil van 380 gram PVC per m2 is van Europees fabricaat en kent een hoge vezeldichtheid. Het doek is speciaal ontworpen voor vouwtenten. Zo blijft het flexibel, ondanks de hoge vezeldichtheid. Ook dit doek is M2-brandvertragend volgens de NFP 92503-standaard en is voorzien van een UV beschermende laag met gladde finish voor een extra duurzaam PVC-doek. Een groot voordeel van dit doek is dat het in veel RAL-kleuren beschikbaar is. Zit jouw kleur er niet bij? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Dit doek heeft de volgende eigenschappen:

 • Europees fabricaat
 • Anti schimmel
 • Vochtafstotend
 • Anti-rot
 • Anti-zout


Beschikbare kleuren PVC Europees

Type zeildoek

PVC Basic

520 gr/m² Brandvertragend M2


Het PVC Basic-doek van Aziatisch fabricaat heeft een dichtheid van 520 gram PVC per m2. Het heeft een anti-UV behandeling ondergaan en heeft een gladde finish. Ook dit doek werkt M2-brandvertragend volgens de NFP 92503-norm.

Dit doek heeft de volgende eigenschappen:

 • Aziatisch fabricaat
 • Anti schimmel
 • Vochtafstotend
 • Anti-rot
 • Anti-zout


Beschikbare kleuren PVC Basic